Cara Letak Widget Instagram di Blog

Tutorial Cara Letak Widget Instagram di Blog


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.......


Tutorial Cara Letak Widget Instagram di Blog   |   Sudah lama sangat rasanya pok ucu ( helmi ) tidak membuat tutoriol blog ....so, tanpa berlengah lagi,kali ini pok ucu nak kongsikan satu tutoriol yang penting jugak la dalam blog, nak dikatakan baru ,tak adalah baru sangat , sebab pok ucu pun masih baru lagi belajar ....



Cara Letak Widget Instagram di Blog



Jadi apa yang cuba pok ucu akan buat di dalam blog , iaitu meletak widget instagram dalam blog ... Disini ada beberapa platform yang anda boleh gunakan, antaranya:


Tapi platform yang pok ucu akan guna ialah snapwidget.... So pok ucu bagi step untuk snapwidget  pada anda , ok !!! .... Follow step di bawah ini...

1.  Pertama anda mesti ke website snapwidget.

2. pilih button "SIGN UP" dan klikkannya. Seterusnya isi nama, email address dan password korang.

3. Anda boleh memilih  widget seperti mana yang di mahukannya . Then, click "CREATE YOUR WIDGET". Sila tengok contoh gambar di bawah.


4. Then isi maklumat dan adjust widget anda ikut kemahuan anda. Then, click "GET WIDGET".

5.   Click "COPY TO CLIPBOARD". 

6. Then, pegi korang punya Dashboard > Layout > Html/Javascript > Paste Code.



7. Akhir sekali, jangan lupa tekan "SAVE". Dah alang-alang korang ada instagram bole lah terus follow saya kat alif4134 ataupun instagram bisnes saya highgrade_collection...




Thanks kerana membaca....! Selamat mencuba...!!
Cara Letak Widget Instagram di Blog Cara Letak Widget Instagram di Blog Reviewed by mohamad zulhelmi2769 on May 31, 2018 Rating: 5

2 comments:

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Powered by Blogger.