Breaking

Saturday, April 21, 2018

RESEPI Nasi Lemak




Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera

Nasi Lemak Maggie Cukup Rasa

RESEPI NASI LEMAK MAGGIE CUKUP RASA   |   Nasi lemak ini memang kegemaran rakyat malaysia,Kebanyakkan tempat di berlainan negeri cara penyediaan atau masakkan agak berlainan sedikit,Saya kongsikan masakan yang ringkas dan senang untuk di buat,semudah A,B,C sahaja ...


Sekadar Gambar Hiasan


Resepinya ialah ;

Bahan-Bahannya

1½ minyak masak sudu besar
500g beras dibasuh dan ditos
1 ulas bawang putih dihiris halus
2 sm halia dihiris halus
½ sudu besar MAGGI® CukupRasa™
500 ml air
100 ml santan 2 helai daun pandan disimpul

Cara Memasak

1. Panaskan minyak dalam kuali dan tumiskan bawang putih bersama halia hingga wangi.

2. Kemudian, masukkan beras dan masak selama 1 minit.

3. Selepas itu, masukkan beras tadi dalam periuk nasi bersama MAGGI® CukupRasa™, air, santan dan daun pandan. Kacau dan biarkan ia masak.

4. Bila dah masak, senduk nasi dan hidangkan panas-panas untuk keluarga.

5. Jangan lupa bahan pelengkap seperti ikan bilis, telur rebus, timun dan kacang.

Credit BY : MAGGIE CUKUP RASA 


 HEBAT,HEBAT RASA MAGGIE CUKUP RASA,yeahhhh!!! yeahhhhh!!!


Sekian " Terima Kasih " ...

4 comments:

  1. terliur dah sha baca resepi ni, nanti bila bila nak try la

    ReplyDelete
  2. Sedapnya nasi lemak...kalau my mum masak 2 x tambah nasi ni

    ReplyDelete
  3. Tak pernah masak nasik lemak lagi, hehe, asyik beli je pagi2. :P

    ReplyDelete
  4. Sedap pulak tengok nasi lemak ni ;)

    Jemput join giveaway CN >> http://www.cekgunorazimah.com/2018/04/giveaway-doudoumy-x-cekgunorazimah.html

    ReplyDelete

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Broaden News