Skip to main content

Melanjutkan Tarikh Tamat GIVEAWAY



Melanjutkan Tarikh Tamat GIVEAWAY 


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


POK UCU nak lanjutkan tarikh tamat peyertaan GIVEAWAY , sepatutnya tamat pada 20 FEBRUARY 2018 , jadi pok ucu nak lanjutkan tarikh penyertaannya pada 23 FEBRUARY 2018 ( JUMAAT ) , memandangkan pok ucu sekarang ini sibuk sangat dengan kerja dan kurang memberi tumpuan pada BLOG ...





Anda cubalah la!!! komen atau beri pendapat sedikit tentang blog POK UCU ini , apa yang perlu di perbaiki lagi ...

untuk menyertai GIVEAWAY tersebut boleh >> klik disini << ,jadi anda masih lagi boleh join GIVEAWAY tersebut ...

TERIMA KASIH

PADA SEMUA YANG SUDAH JOIN , Pada yang belum join >> klik here << , Anda komen saja apa pun , komen mestilah ikhlas dari dalam hati , kepada pengomen yang terbaik dan menarik minat POK UCU , anda akan dipilih sebagai pemenang utama ....

komen mestilah tidak lebih atau kurang dari 200 patah perkataan , nak komen pendek-pendek pun boleh , nak komen macam karangan atau novel pun boleh , pok ucu tak kisah , yang penting IKHLAS dari dalam hati anda ....


Pada anda yang telah join boleh >> KLIK DISINI << ...



SEKIAN " TERIMA KASIH " ...

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan

Assalamualaikun Dan Salam Sejahtera

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan


















Penyediaan bahan untuk memasak resepi ini memang ringkas dan gerenti sedap..huhu. Itu pun kalau anda ikut resepi dengan betul. Jadi, antara bahannya adalah..

Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap


Bahan-bahan diperlukan:
500gm beras pulut (lbh kurang 3 1/2 cwn arcopal) *300gm gula melaka @ gula merah *200gm gula pasir bahan * dimasak dengan 1 cawan air 2 cawan santan pekat 1 helai daun pandan Daun pisang utk alas talam/loyang 4-6 @ lebih ulas durian (diambil isinya) - bagi yg suka durian.. idea dari zaina.. Cara menyediakan dan memasak:
*Kaedah kukus-
Beras pulut dibersihkan dan direndam selama 4 jam dan dikukus selama 30 minit- sambil dibalik2kan gaul dengan sedikit santan cair & secubit garam
*Kaedah tanak di rice cooker-
3 1/2 cwn pulut+ 3 1/2 cwn santan cair + secubit garam (hanya dibalik2kan ketika mendidih kemudian biarkan..utk menghasilkan pulut yg gebu)
*Kaedah masak pulut guna microwave-
3 1/2 cawan beras pulut 3 1/2 cawan santan cair, sedikit garam..panaskan selama 20 minit Rebus gula melaka & gula pasir dengan 1 cawan air..setelah larut & mendidih, hendaklah di tapis Panaskan semula gula yg ditapis tadi…

RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

PUDING ROTI KUKUS





BAHAN- BAHAN 5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh la )
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )

CARA- CARANYA :
1.Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh) 2.Masukkan susu cair, kacau sekata. 3.Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh ya!) susun dalam loyang. 4.Tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. 5.Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD
BAHAN-BAHAN

2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.






Credit to Fb Page
Resepi masakan malayu

Sekian " Terima Kasih " ...