Skip to main content

Ronella Baby Balm

Assalammualaikum Dan Salam Sejahtera

Pok Ucu nak share dengan anda semua tentang produk dari Ronella iaitu Baby Balm, mesti ada yang belum mengenali lagi tentang produk tersebut, Jadi Pok Ucu nak kenalkan produk ini pada anda semua ...

Penggunaan khas untuk bayi dan kanak-kanak bawah 5 tahun..


Antara 6 kelebihan yang ada pada produk Ronella Baby Balm Series ini, anda mungkin mempunyai masalah tentang bayi? , saya nak memperkenalkan produk yang sangat laris dan telah pun mendapat sambutan dari orang ramai....

Anda mesti nak tahu kebaikan dan fungsi yang ada pada setiap nama atau jenis Ronella Baby Balm bukan?

Ada 6 jenis nama dan kebaikan yang ada pada Ronella Baby Balm ini ; 




Breathe : membantu melegakan pernafasan ketika demam dan selsema, mengeluarkan kahak ketika batuk.




Burpy : mengatasi masalah kembung perut dan mempercepatkan sendawa selepas menyusu. Berfungsi seperti Minyak Yuyi atau Minyak Telon.




Rashes : melegakan gatal-gatal akibat ruam susu, ruam lampin dan eczema.




Good Night : membantu bayi tidur lebih lena dan menghalang gigitan nyamuk.




Day Out : mengelakkan gigitan serangga dan nyamuk. Sesuai dibawa ketika balik kampung.




Newborn : melembapkan kulit bayi (menggantikan losyen). Selamat untuk bayi pramatang.




Harga set (6 baby balm) - rm180 (rm32/satu)

memang menjimatkan dan sesuai untuk penjagaan bayi anda, memang menguntungkan jika anda memiliki set Ronella Baby Balm ini , tidak perlu risau lagi tentang masalah penyakit yang di hadapi oleh bayi anda ...




Harga loose item - rm45/satu

jika anda membeli dengan harga loose memang merugikan kerana lebih jimat jika beli set, jadi saya cadangkan anda patut memiliki satu set Ronella Baby Balm ini...

apa tunggu lagi jangan lepaskan peluang untuk memilik satu set Ronella Baby Balm ini secepat mungkin, boleh whatsapp kepada link di bawah....

Nak order blh www.wasap.my/601137415783/babybalm


Sekian " Terima Kasih " ...

Comments

  1. Menarik terutama balm utk halang gigitan nyamuk tu.. Berguna tu bila balik kg tu..

    ReplyDelete
  2. Menarik produk untuk kegunaan bayi yang susah tido ni

    ReplyDelete
  3. bagusnya keenam - enam balm ni , boleh buat set hamper untuk newborn baby kan . comel

    ReplyDelete
  4. Wahhh menarik je balm ni. Boleh cuba ni

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Popular posts from this blog

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan

Assalamualaikun Dan Salam Sejahtera

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan


















Penyediaan bahan untuk memasak resepi ini memang ringkas dan gerenti sedap..huhu. Itu pun kalau anda ikut resepi dengan betul. Jadi, antara bahannya adalah..

Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap


Bahan-bahan diperlukan:
500gm beras pulut (lbh kurang 3 1/2 cwn arcopal) *300gm gula melaka @ gula merah *200gm gula pasir bahan * dimasak dengan 1 cawan air 2 cawan santan pekat 1 helai daun pandan Daun pisang utk alas talam/loyang 4-6 @ lebih ulas durian (diambil isinya) - bagi yg suka durian.. idea dari zaina.. Cara menyediakan dan memasak:
*Kaedah kukus-
Beras pulut dibersihkan dan direndam selama 4 jam dan dikukus selama 30 minit- sambil dibalik2kan gaul dengan sedikit santan cair & secubit garam
*Kaedah tanak di rice cooker-
3 1/2 cwn pulut+ 3 1/2 cwn santan cair + secubit garam (hanya dibalik2kan ketika mendidih kemudian biarkan..utk menghasilkan pulut yg gebu)
*Kaedah masak pulut guna microwave-
3 1/2 cawan beras pulut 3 1/2 cawan santan cair, sedikit garam..panaskan selama 20 minit Rebus gula melaka & gula pasir dengan 1 cawan air..setelah larut & mendidih, hendaklah di tapis Panaskan semula gula yg ditapis tadi…

RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

PUDING ROTI KUKUS





BAHAN- BAHAN 5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh la )
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )

CARA- CARANYA :
1.Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh) 2.Masukkan susu cair, kacau sekata. 3.Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh ya!) susun dalam loyang. 4.Tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. 5.Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD
BAHAN-BAHAN

2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.






Credit to Fb Page
Resepi masakan malayu

Sekian " Terima Kasih " ...