Breaking

Wednesday, December 20, 2017

Percutian Gempak Di Krabi Thailand



Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


Percutian Gempak Di Krabi Thailand



Hello Hello Hello u guys!! Kalau bercuti ke Thailand rugilah kalau korang tak pergi ke Krabi!! Yelah Krabi kan terkenal dengan keindahan pantainya yang cantikkk..air laut yang biru, pasir yang putih!! Pergghh!! Tak tahu la nak gambarkan dengan kata-kata ni!! Hahahaha! Sebut jer Krabi mesti semua orang excited nak pergi sana kan..tambah-tambah for those yang suka bercuti ke pulau-pulau ni!! Confirm korang terbayang-bayang akan keindahan pantai yang menjadi salah satu mercu tanda pelancongan di Krabi Thailand.... Jadi pok ucu nak suggest pada anda bercuti ke Krabi pulak kali ini…No need to worry about hotel or resort okay, sebab di sini Pok Ucu nak share dengan korang antara hotel-hotel yang boleh korang menginap dimana ia juga menawarkan harga yang sangat berbaloi dan yang paling penting selesa!! So korang kena baca sampai habis tau…tak baca rugiii!

Krabi thailand ini mempunyai banyak tempat-tempat menarik yang boleh anda semua lawati..so that’s why sebelum nak book hotel itu anda kena survey dulu hotel yang berhampiran dengan tempat yang menarik ini..bukan apa, nanti dapat memudahkan  anda juga,Betul Tak??? …


Riverside Hotel Krabi


Riverside Hotel Krabi

Hotel yang pertama yang Pok Ucu nak share dengan anda semua ialah Riverside Hotel Krabi dimana hotel ini bertaraf tiga bintang...walaupun begitu, hotel ini menawarkan harga yang berpatutan dan jika anda hendak stay disini, confirm anda semua akan berpuas hati dengan servis dan fasiliti yang ada dekat hotel ini. Okay, hotel ini terletak dalam 10 minit pemanduan jika dari pusat bandar Krabi. Yang bestnya anda juga boleh pergi ke Krabi River hanya mengambil masa selama lima minit sahaja dengan berjalan kaki ... terlalu dekat sangat-sangat ..


KRABI RIVER

Manakala Tara Public Park dan Pasar Malam terletak kira-kira dalam jarak lima belas minit jer dari hotel ni…


Tara Public Park



Pasar Malam Krabi


Terdapat dua pilihan bilik yang ditawarkan di Riverside Hotel Krabi ni dimana setiap bilik dilengkapi dengan TV satelit. peti sejuk, telefon dan meja kerja. bilik mandi peribadi dimana mempunyai pancuran mandian air panas dan sejuk dan banyak lagi .. Fasiliti yang tersedia di sini pula ialah wifi tanpa had, parking yang banyak percuma pulak tu..hehhee,..,khidmat shuttle, khidmat dobi, bilik bebas merokok dan banyak lagi…


Standard Room Twin OR Double With Balcony


KATIL DOUBLE


RUANG BERANDA


HIBURAN DI KALA SUNYI


TANDAS YANG BERSIH DAN SELESA


RUANG SINKI YANG CANTIK


KATIL SINGLE 



Standard Room Twin OR Double


Katil Single Yang Sangat Selesa

Bilik Air Yang Sangat Bersih Dan Mempunyai Kelengkapan Yang dimahukan...



Okay, hotel yang seterusnya yang aku nak share ialah Bluesotel Krabi.


BLUESOTEL
BLUESOTEL


Hotel ini berhampiran dengan persisiran pantai,dimana masa yang diambil untuk ke pantai tersebut hanya 6 minit sahaja ... Bluesotel Krabi ini terletak di Aonang iaitu kira-kira 2.3 km dari Pantai Nopparat Thara







PANTAI NOPPARAT THARA



Bilik-bilik yang tersedia di BlueSotel Krabi ini sangatlah selesa! Serta dilengkapi dengan perabot kayu, TV skrin rata, peti deposit keselamatan, dan alat pembuat air kopi atau tea. Selain itu terdapat juga bilik yang mempunyai ruang santai atau balkoni untuk para penginap merehatkan diri sambil menikmati pemandangan yang indah sekeliling hotel...


KATIL SINGLE


CANTIK DAN SELESA


KATIL SINGLE PUN BOLEH TAHAN JUGA


HIBURAN DIKALA SUNYI BOLEH MENONTON TV


RUANGAN BERANDA PUN ADA


YANG DISEDIAKAN OLEH PIHAK HOTEL


Semua bilik mempunyai bilik mandi peribadi dengan tab mandi dan peralatan mandian yang percuma…so korang boleh la mandi berapa lama korang nak…hahaha!!

RUANG SINKI


TANDAS YANG SUNGGUH SELESA


BOLEH JUGA MERASA MANDI DI DALAM TAB

Anda tak perlu risau nak makan dekat mana kalau datang Krabi ini ,sebab di Bluesotel Krabi ini mempunyai dua restoran yang luas dimana dapat menampung ramai penginap yang menginap di sini, di mana korang boleh menikmati hidangan Thai dan antarabangsa yang lazat dan superb!!! Bukan itu sahaja, sambal anda menikmati makan, anda juga akan di hiburkan dengan lagu-lagu yang sangat tenang, Selain itu, kalau anda hendak melepak untuk minum dan makan-makanan ringan dekat sini pun ada disediakan, dimana anda boleh la melepak di bar yang bersebelahan dengan kolam renang serta bar lobi,sangat AWESOME kan? nak melepak sampai pagi pun boleh,tiada masalah rasanya ,so kita enjoy sahajalah …

Pergghhh!!! memang cantik sangat-sangat kolam renang yang ada di hotel BLUESOTEL, Air kolamnya sangat jernih dan warnanya pun sungguh biru seperti air laut,namanya pun BLUESOTEL memang sungguh menyenangkan dan sedap mata memandang,Tak percaya tengoklah sendiri gambar di bawah ini ....


tempat santai yang sangat menyenangkan anda ...


mempunyai banyak ruang kerusi santai yang sungguh unik dan selesa ...



lihat ini air kolamnya yang sangat bersih dan sejuk mata memandang ...


Jadi itulah antara hotel yang Pok Ucu nak kongsi dengan anda semua,Janganlah terlalu ragu-ragu dalam membuat pilihan,banyak lagi pilihan-pilihan hotel yang ada di TRAVELOKA ...


kalau anda nak tahu lebih banyak lagi senarai hotel yang terdapat di Krabi Thailand, anda boleh klik >>> https://www.traveloka.com/en-th/hotel/thailand/city/mueang-krabi-district-10001455/ <<< untuk dapatkan hotel idaman korang pada harga yang terendah dan berpatutan! Apa lagi korang??Jom search sekarang!!!





DOWNLOAD applikasi TRAVELOKA sekarang di APP STORE dan GOOGLE PLAY sekarang,Buatlah tempahan yang sesuai dan mengikuti citarasa anda ...



Sekian " Terima Kasih " ...

5 comments:

  1. suami cikma g baru xbwk cikma..ni cikma nk g bleh la g sini

    ReplyDelete
  2. Indahnya pemandangan hotel tu. Nape x royak ko abe kie nk gi Krabi? ��

    ReplyDelete
  3. Boleh masuk dalam list next time pergi

    ReplyDelete
  4. hotel2 tu semua nampak menarik ... hope harga pun affordable.

    ReplyDelete

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Broaden News