PENGALAMAN PERTAMA MENGGUNAKAN KAMERA



بِسْــــــــ مِ اٌللَّهِ اٌلرَّحْ مَنِ اٌلرَّحِيْـــــــــمِ

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera




Pok Ucu memang minat sangat dalam bidang fotografi sejak dari zaman sekolah rendah lagi,selalu tengok gambar-gambar dalam majalah dan surat khabar,dalam hati " bila la aku nak dapat ambil gambar yang cantik-cantik dan hebat seperti jurugambar yang popular dan hebat macam diorang ini... " ,selepas spm Pok Ucu kerja sekejap dan behenti tinggal di rumah kakak,kakak membeli kamera digital berjenama panasonic,functionnya agar senang dan mudah digunakan,gambar pun terang dan jelas,seingat pok ucu itulah kamera digital pertama yang dikeluarkan oleh panasonic,tak ingat apa modelnya,selain kamera panasonic banyak jenis juga kamera yang selalu Pok Ucu gunakan,contohnya camera digital dari kodak dan canon...


Pengalaman Pok Ucu menggunakan kamera DSLR bermula dari BOYFRIEND adik,beliau merupakan ketua kelab photography di kuala krai,kelantan,nama kelab tersebut ialah KAMI FOTOGRAFI ....


pada tahun 2012 saya bekerja di nilai,negeri sembilan selama 10 tahun,pada tahun 2013 pok ucu mendapat bonus cek stok dan membeli kamera DSLR bersama kawan yang ada pengalaman terhadap kamera DSLR ,Banyak juga ilmu dalam dunia kamera DSLR yang di ajarkan oleh beliau,seorang kawan yang tinggal di kuala lumpur,beliau juga sangat meminati dalam dunia fotografi ,Pok Ucu lihat gambar-gambar yang beliau ambil sangat cantik dan seperti seorang profesional....


itulah pengalaman PERTAMA saya mengenali kamera DSLR sampai sekarang masih lagi menggunakan kamera tersebut untuk mengambil gambar bersama FAMILY,SAHABAT dan banyak lagi ...


SESUNGGUHNYA FOTOGRAFI ITU ADALAH HOBI UTAMA POK UCU YANG SANGAT MEMUASKAN HATI DAN PALING BERKESAN UNTUK HILANGKAN STRESS...

Sekian " Terima Kasih " ...



5 comments:

  1. Sha first time guna masa buat assignment.. pinjam kawan.. memang best guna DSLR ini.. Gambar lagi cantik..

    ReplyDelete
  2. ambil gambar mmg best pokucu...hihihi...

    ReplyDelete
  3. bestnya , CCL tak tahu menahu tentang kamera ni , selalu pakai camera fone je kalau nak tangkap gambar , tak reti nak bermain dengan DSLR

    ReplyDelete
  4. Bestnya pokucu! Kita teringin juga nak ada kamera camtu. Tapi kena tunggu dulu la

    ReplyDelete
  5. Asalam tahnia teruji kemahiran pasti bahagia berblog apatah lagi ada kamera

    ReplyDelete

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Powered by Blogger.