Skip to main content

Earning Dari NUFFNANG



Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


Dapat Juga Earning Dari NUFFNANG 

Setelah lama menanti EARNING dari NUFFNANG akhirnya Pok Ucu telah mendapat ganjarannya,walaupun tak mencapai tahap yang maksima lagi,Pok Ucu tetap akan menunggu dengan penuh kesabaran dan setia terhadap NUFFNANG ....


Mesti ada yang telah CASHOUT dari NUFFNANG kan?, maklumlah la anda kan dah lama setia dengan NUFFNANG dan iklan yang bertapak kat BLOG masing-masing tetap akan ada walaupun menukar template baru....



Itulah ganjaran yang telah anda dapat bila setia dengan nuffnang,tapi nak kena raji la sikit update blog dengan artikel baru dan menarik minat pembaca...


syukur alhamdulillah Pok Ucu masih lagi setia dengan NUFFNANG walaupun sebelum ini tak pernah naik pun earning,Bersabar dan terus bersabar untuk menunggu kejutan dari NUFFNANG...

Banyak juga tip-tip dan tutoriol saya belajar dari blogger lain,akhirnya inilah hasilnya bila anda dapat bila berusaha untuk bersabar,Pok Ucu rasa baru sahaja tak sampai 3 bulan pun siarkan IKLAN NUFFNANG ini,akhirnya dapat juga hasil walaupun sedikit...

Suka sangat-sangat bila dah ada EARNING dari NUFFNANG ini,iklan yang disiarkan pun sangat popular...


Sekian " Terima Kasih " ....

Comments

  1. Memang kena bersabar sikit ngan nuff. Cik Renex lama dengan nuffnang since 2010. Baru tiga kali cashout huhu

    ReplyDelete
  2. betul tu kena bersabar🤗 sha pun baru je guna nuffnang ni

    ReplyDelete
  3. CCL pun masih setia dengan nuffnang , kumpul sikit-sikit lama - lama boleh cashout

    ReplyDelete
  4. Hebat tu... Liez dh lama ada nuffnang pun br berapa je... tahniahhh pokucu

    ReplyDelete
  5. nuffnang akak lagi la sedih RM1 jee... ha ha ha x tau la cam na ada blog yg sampai ratus2 ribu riban sebulan, n boleh jadi income tetap sebagai blogger...

    ReplyDelete
  6. Dah lama dah saya tak guna nuffnang ni.

    ReplyDelete
  7. Kesabaran tu memang penting.. biar sikit tapi konsisten pasti membuatkan hasil

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Popular posts from this blog

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan

Assalamualaikun Dan Salam Sejahtera

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan


















Penyediaan bahan untuk memasak resepi ini memang ringkas dan gerenti sedap..huhu. Itu pun kalau anda ikut resepi dengan betul. Jadi, antara bahannya adalah..

Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap


Bahan-bahan diperlukan:
500gm beras pulut (lbh kurang 3 1/2 cwn arcopal) *300gm gula melaka @ gula merah *200gm gula pasir bahan * dimasak dengan 1 cawan air 2 cawan santan pekat 1 helai daun pandan Daun pisang utk alas talam/loyang 4-6 @ lebih ulas durian (diambil isinya) - bagi yg suka durian.. idea dari zaina.. Cara menyediakan dan memasak:
*Kaedah kukus-
Beras pulut dibersihkan dan direndam selama 4 jam dan dikukus selama 30 minit- sambil dibalik2kan gaul dengan sedikit santan cair & secubit garam
*Kaedah tanak di rice cooker-
3 1/2 cwn pulut+ 3 1/2 cwn santan cair + secubit garam (hanya dibalik2kan ketika mendidih kemudian biarkan..utk menghasilkan pulut yg gebu)
*Kaedah masak pulut guna microwave-
3 1/2 cawan beras pulut 3 1/2 cawan santan cair, sedikit garam..panaskan selama 20 minit Rebus gula melaka & gula pasir dengan 1 cawan air..setelah larut & mendidih, hendaklah di tapis Panaskan semula gula yg ditapis tadi…

RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

PUDING ROTI KUKUS





BAHAN- BAHAN 5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh la )
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )

CARA- CARANYA :
1.Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh) 2.Masukkan susu cair, kacau sekata. 3.Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh ya!) susun dalam loyang. 4.Tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. 5.Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD
BAHAN-BAHAN

2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.






Credit to Fb Page
Resepi masakan malayu

Sekian " Terima Kasih " ...