Betapa Susahnya Hendak Jadi Seorang Penulis Blogger Yang Berjaya



Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


Betapa Susahnya Hendak Jadi Seorang Penulis Blogger Yang Berjaya



SUMBER DARI GOOGLE



Pok Ucu baru sedar yang betapa susahnya untuk menjadi seorang penulis blogger yang BERJAYA,nak cari idea dan membuat artikel yang berkualiti memang perlu banyak isi kandungan,yang tersurat,yang tersirat dan yang paling penting adalah TAJUK utama artikel tersebut memainkan peranan penting,kerana Tajuklah yang akan menarik minat para pembaca untuk mengetahui isi yang tersirat dan tersurat di sebalik tajuk artikel tersebut...


Matlamat utama penulisan blog

- Terpulang pada anda hendak buat apa pun pada blog,yang penting jangan ceritakan pasal orang lain dan COPY PASTE dari blog lain...
- nak COPY PASTE boleh tapi kenalah minta izin dan buat CREDIT BY ???


IDEA

- Inilah yang selalu terjadi pada para blogger,selalu ketandusan IDEA dan mencari-cari apa yang perlu aku buat pada hari ini...
- Bagi pok ucu sendiri memang susah untuk mencari sesuatu IDEA yang bernas dan perlu menarik minat pembaca untuk update sesuatu artikel...


COPY PASTE

- Bila ketandusan IDEA inilah kerja yang Pok Ucu akan buat,hehehehe,mintak maaf ye semua....
- COPY PASTE memang ada blogger yang selalu sangat buat kerja senang seperti ini...
- Poku Ucu pun ada juga COPY PASTE tapi hanya sesetengah ARTIKEL SAHAJA,tak semua artikel Pok Ucu COPY PASTE....


TAJUK

- Sesuatu artikel mesti akan bermula dengan tajuk,kerana tajuklah yang akan bermain peranan utama sesuatu artikel...
- sangat-sangat penting,susah juga nak dapatkan TAJUK yang boleh menarik minat pembaca...


GAMBAR

- Inilah punca utama untuk menulis dan mendapatkan artikel yang paling berkualiti...
- Ada GAMBAR semuanya boleh cerita kerana sesebuah Cerita itu bermula dari GAMBAR dan TAJUK yang menarik minat pembaca...


ISI ARTIKEL

- IDEA,TAJUK dan GAMBAR sudah pun ada dan lengkap,jadi boleh teruskan untuk membuat artikel yang berkenaan...
- ISI ARTIKEL mestilah padat dan sesuai dengan TAJUK dan GAMBAR yang ingin di siarkan...


Itulah Serba Sedikit INFO yang ingin POK UCU ingin kongsikan pada anda semua,jika ada tersalah dan tersilap anda boleh komen,ruangan komen di bawah...


Sekian " Terima Kasih " ...

3 comments:

  1. Semoga pok Ucu jadi blogger yang berjaya dan dikenali ramai.

    ReplyDelete
  2. Susah nak mengolah ayat dan idea utk dikongsikan jak. Kalau full time blogger boleh lah buat semua tu.

    Haha.

    ReplyDelete
  3. Paling tak suka kalau nak update blog tapi sebarang idea pun tak datang ,

    ReplyDelete

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Powered by Blogger.