Whatsapp Menyusahkan Atau Menyenangkan Anda ?



Assalamualaikum dan salam sejahtera




Sumber dari android play store...


Whatsapp Menyusahkan Atau Menyusahkan Anda ?


Menu utama whatsapp...


Sejak pengeluaran handphone android, banyak application yang popular dan Menyenangkan para pengguna...



Menu di dalam meseg...


Application yang paling popular dan mendapat sambutan dari pengguna ialah whatsapp. ...


Adakah whatsapp Menyusahkan atau menyenangkan anda ?





Adakalanya whatsapp Menyusahkan, apabila location yang di hantar tidak dapat detect dengan betul, penggunaan data yang tinggi bila menghantar atau download lagu, video dan gambar...



pencarian location dari google maps...


Jika hendak menjimatkan pengguna data internet, ubahkan setting automatik download image, video dan lagu kepada manual ....



selain text meseg, boleh juga di hantar video, image, maps, contact dan mengambil video atau photo terus dari kamera phone...


Bagi pendapat pok ucu ( helmi ) pula, whatsapp memang Menyenangkan, kalau dahulu whatsapp hanya boleh hantar text meseg, voice meseg, hantar contact, hantar audio, hantar maps , image , video dan image, video boleh di ambil , di rakamkan terus....


Jika tersesat dan tidak tahu di mana kita berada, boleh buka maps dalam whatsapp dan mencari tempat yang berdekatan....


masih ada lagi fungsi whatsapp, panggilan video dan panggilan suara, caj penggunaan bergantung pada data yang anda langgan...



panggilan video atau panggilan suara....


Semakin lama dan semakin mendapat sambutan yang mengalakkan , whatsapp sentiasa di naik taraf dan pelbagai menu tambahan, fungsinya agak Menyenangkan para pengguna...


Latar belakang whatsapp juga boleh di tukarkan kepada gambar anda sendiri....



Application Whatsapp. ..


Banyak lagi fungsi-fungsi lain yang ada dalam application Whatsapp, jadi Setakat ini sahaja yang saya boleh ceritakannya...


Bagaimana dengan pendapat anda, adakah whatsapp Menyenangkan atau Menyusahkan?

untuk download whatsapp
>>> sila klik disini <<<

tinggalkan komen di ruangan bawah artikel ini...


Sekian " terima kasih " .....
Comments
11 Comments

11 comments

Cik Tie said...

Amatlah memudahkan.. nak-nak free hehe

sayidah napisah said...

Yg tak detect location dgn betul tu kc setuju. Kekadang whatsapp bagi location, route dia tak tepat sgt hehe. Tapi yg lain okay je. Bestt.

Mimi Azirah said...

Whatsapp nih ada pro dan cons..memudahkan,menyenangkan..kdg2 menyusahkan

Kaklong Chan said...

Sangat memudahkan. Duk jauh dari famili pun rasa dekat je dapat berbual-bual melalui whatsapp tanpa fikir pasal kreedit :D

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Whatsapp ni makin lama makin up to date . Dengar berita whatsapp dah ada function untuk padam mesej yg kita hantar . Biasa la kadang2 tertypo kan .

Cik Puan Ena said...

senang dgn wassap..nk msg personal ke.. bissness ke.. nk review ape2 dlm wassap je.. cuma jgn auto la.. lg2 vdeo kuat makan data.hehe..
paling leceh pon klu join byk group.. beribu msg mmg xsempat baca.

Abam Kie said...

Mudah nak berinteraksi dgn family, kwn2 n pelajar2.

Maria Firdz said...

Cuma perlu lebih mesra dan ringan kan apps ni... Kesian org yg pakai hp berkapasiti rendah...

Najah Mustapa said...

Whatsapp hanyalah sekadar platform komunikasi yang digunakan secara meluas di negara kita. Sebab ramai yang guna, kita pun guna dan mula terbiasa dengan flownya. Kalau negara lain, berbeza platform komunikasinya dan ada beberapa negara yang ban aplikasi whatsapp.

Tapi bagi saya, whatsapp menyenangkan kerana ramai yang guna ws dan mudah nak berhubung. (cuma saya lagi suka aplikasi line)

Rabiahtul Adawiyah said...

Whatsapp menyenangkan tau.sebab senang nak send maklumat,gambar,video kepada saudara mara kita.Senang berhubunglah.Kalau dulu whatsapp tak ada.kita call je.Mulalah kredit cepat habis kan.Kena beli topup pulak,

Kin Naz said...

penggunaan whatsapp ni ada pro dan kontra. Terpulang dengan cara penggunaannya. Jangan disalahguna kemudahan yang ada ni. Setakat ni Whatsapp ni banyak membantu menyampaikan maklumat. Apa-apa pun kena pastikan dulu maklumat tu sahih atau sebaliknya

Powered by Blogger.