CAKE OREO CHEESE



CAKE OREO CHEESE MENGGUNAKAN 3 BAHAN SAHAJA


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

senang sangat-sangat untuk membuatnya,budget pun dalam RM20.00 sahaja , pok ucu ( helmi ) tengok di facebook ada sahaja orang update status mengenai CAKE OREO CHEESE MENGGUNAKAN 3 BAHAN SAHAJA ...
Jadi pok ucu ( helmi ) pun membeli barang dan cuba membuatnya sendiri,tak salah ingin memcuba dan merasakan CAKE OREA CHEESE,kesukaan pok ucu ( helmi ) tuuuuuu....

inilah bahan yang diperlukan,
Bahan-bahan
1. biskut oreo ( 2 paket yang panjang tu )
2. 200ml (anggaran 1 kotak kecik ) susu dutch lady coklat ( susu pun boleh )
3. cheddar ( kalau nak )
cara-cara membuatnya
1. blend hancur oreo sekali dgn krim biskut oreo tu
2. masuk kan susu coklat sikit demi sikit
3. buh dlm bekas
4. kukus 20 minit
tunggu sehingga sejuk , kemudian terbalikkan acuan cake,
parutkan cheddar dan letak coklat chip
DAN SIAP untuk dihidangkan... 



yahoo!!! terlalu senang sangat-sangat bukan ?

kurang 30 minit dan bajet tak sampai rm10 je ( tanpa cheese ) hehehe
perghhh...
serius sedap . lembut sangat-sangat
pok ucu ( helmi ) tengok yang viral punya letak coklat cair ,
tapi pok ucu ( helmi ) rasa macam terlalu manis sangat,
jadi pok ucu ( helmi ) tukar dengan cheddar ,
dia punya rasa sangat berlainan dan lagi sedap bagi yang suka CHEESE...
tak manis sangat , rasa lemak-lemak gituuuu!!!
selamat mencuba
p/s : untuk cake gambar ini pok ucu ( helmi ) menggunakan dua bungkus oreo ...



KLIK SHARE , simpan dahulu , nanti boleh cuba buat sendiri bila mempunyai masa lapang ...

Credit : Nurul Diana

SEKIAN " TERIMA KASIH " ...


4 comments:

  1. Ccl pun dah try resepi ni. Sukanya bila kek oreo ni jadi elok ..nntikan entri ccl tentang kek oreo ni

    ReplyDelete
  2. serius senang....nnt nak try juga. tq sharing.

    ReplyDelete
  3. nak jgk try kek ni nnt..bahan je x beli lg,..hehe

    ReplyDelete

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Powered by Blogger.