Bulan November Yang Tragedies




Bulan November Yang Tragedies









Bulan November Yang Tragedies   |   Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sudah genap satu tahun aku behenti kerja di dalam bidang Food and Beverage , begitu banyak pengalaman dan kenangan manis, pahit yang dilalui, jika ingatkan balik memang menyedihkan, tapi nak buat macam mana " kita hanya merancang, tuhan yang menentukan ... " , itu cerita lama dan tidak patut diingatkan lagi, sepatutnya dah tutup buku...








Kenapa pok ucu letak tajuk sebegitu? Kerana bulan November ini merupakan hari HOLLEWOON , bulan berhantu, itu kepercayaan dan sambutan orang-orang beragama kristian, kita sebagai umat islam hanya ambil tahu sahaja...

Yang paling tragediesnya semalam 31/10 dan 1/10/2017 hari ini adalah cuti kerja, bos bagi cuti pun last minute sebab tiada customer yang berkunjung ke gerai....

Hmmm!!!
Pekerja yang lain mengeluh sebab tiada pekerjaan dan tiada duit untuk perbelanjaan harian...

Sekarang ini agak slow sedikit perniagaan mugkin di sebabkan ekonomi Malaysia...





Pada penghujung tahun negeri-negeri pantai timur sering hujan,kadang-kadang hujan tidak behenti dan sering di timpa bencana alam banjir...


SEKIAN " TERIMA KASIH " ...
Bulan November Yang Tragedies Bulan November Yang Tragedies Reviewed by Pok_Ucu HELMI on November 02, 2017 Rating: 5

2 comments:

  1. walaupun bulan november bulan tragedi, tapi ramai gak kawan dan kenalan yang sambut birthday bulan ni. heheheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke, itulah pasal memang ramai yang lahir bulan November ini...

      Delete

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Powered by Blogger.