Skip to main content

Syoknya Jana Income Dengan Shopback

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hah!!! Anda mesti terkejut bukan bila membaca tajuk entry pok ucu pada kali, bukan apa nak bagi tahu tentang shopback...

Apa itu shopback? 
Shopback bermaksud membeli balik,dimana anda akan mendapat cashback(bayaran balik) dari
shopback...



Download Pada phone android anda di playstore...

Di zaman yang canggih ini memang senang untuk membeli belah (shopping) online...

Banyan aplikasi dan website yang ada untuk anda membeli belah (shopping)...

Antaranya ialah ;

- LAZADA
- LELONG
- MUDAH
- ALI EXPRESS
- 11 STREET
- COROUSELL
- SHOPPE
 
Dan lain-lain lagi...

Ok!!! Pok ucu nak cerita pasal shopback, anda boleh membeli belah (shopping) sambil berjimat dengan shopback, nak tahu caranya macam mana? 

Anda perlu mendaftar dahulu di shopback, untuk mendaftar anda perlu >> klik disini << dan boleh rujuk disini
>>cara mendaftar akaun shopback<<

Selepas settle semua yang anda buat, akaun shopback pun dah ada, boleh la log in ke akaun shopback, bila log in nanti anda akan lihat betapa banyaknya pilihan laman websites dan discount yang diberikan oleh shopback, anda pasti akan terbeliat biji mata nanti...



Laman website Yang popular Di shopback, yang pastinya lazada pun ada juga...

Pada 4/10/2017, saya membeli barang di laman website lazada, barang yang saya beli adalah ;



Flavettes vitamin C, apa yang istimewa tentang vitamin tersebut boleh rujuk di sini
>>flavettes vitamin C<< ...

Memang terbaik flavettes vitamin c, rasanya pun sedap dan akan memberi tenaga kepada anda setiap pagi...

Bukan itu sahaja yang saya beli,pok ucu cuba membeli to-up di laman lazada, sebelum memasuki laman lazada pok ucu memasuki dahulu applikasi shopback. ..



Menu utama shopback, pelbagai pilihan yang ada, jika anda nak beli to-up, boleh pilih reload. ..



Tunggu sebentar dan akan keluar pilihan seperti di bawah 


Lihat la percent yang shopback bagi, memang jimat sangat-sangat, pilihan lain yang ada


Setelah anda membuat pilihan dan menekan pada button SHOP NOW


Keluarlah seperti ini, taipkan no phone anda dan pilih operator yang ada...

Nak log in akaun LAZADA pun boleh, tak nak log in akaun LAZADA pun boleh, mana-mana pun boleh...

Setelah semuanya selesai, tak sampai 1 jam dan tak payah nak tunggu sampai 24jam, income tut tut
Tut terus masyukkk ke akaun Shopback anda, to-up pun terus automatik masyukkk juga...



Syukur alhamdulillah , inilah income bersih yang saya dapat buat sementara waktu ini...

Sekian "terima kasih" ...

Comments

  1. Pernah dengan tentang shopback ni . Tapi tak pernah nak install apps dia .

    ReplyDelete
  2. Pernah dengan tentang shopback ni . Tapi tak pernah nak install apps dia .

    ReplyDelete
  3. Selalu juga guna shop back ni.. memang berbaloi..

    ReplyDelete
  4. yup, agak menarik shopping gunakan shopback ni..dpt balik cashback..sikit2 lama2 jadi bukit.Dah membukit RM dalam akaun, boleh cash out plak..hehe

    ReplyDelete
  5. Sllu dgr pasal shopback ni. Tapi x guna ni. Guna yang lain. Hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Popular posts from this blog

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan

Assalamualaikun Dan Salam Sejahtera

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan


















Penyediaan bahan untuk memasak resepi ini memang ringkas dan gerenti sedap..huhu. Itu pun kalau anda ikut resepi dengan betul. Jadi, antara bahannya adalah..

Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap


Bahan-bahan diperlukan:
500gm beras pulut (lbh kurang 3 1/2 cwn arcopal) *300gm gula melaka @ gula merah *200gm gula pasir bahan * dimasak dengan 1 cawan air 2 cawan santan pekat 1 helai daun pandan Daun pisang utk alas talam/loyang 4-6 @ lebih ulas durian (diambil isinya) - bagi yg suka durian.. idea dari zaina.. Cara menyediakan dan memasak:
*Kaedah kukus-
Beras pulut dibersihkan dan direndam selama 4 jam dan dikukus selama 30 minit- sambil dibalik2kan gaul dengan sedikit santan cair & secubit garam
*Kaedah tanak di rice cooker-
3 1/2 cwn pulut+ 3 1/2 cwn santan cair + secubit garam (hanya dibalik2kan ketika mendidih kemudian biarkan..utk menghasilkan pulut yg gebu)
*Kaedah masak pulut guna microwave-
3 1/2 cawan beras pulut 3 1/2 cawan santan cair, sedikit garam..panaskan selama 20 minit Rebus gula melaka & gula pasir dengan 1 cawan air..setelah larut & mendidih, hendaklah di tapis Panaskan semula gula yg ditapis tadi…

RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

PUDING ROTI KUKUS





BAHAN- BAHAN 5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh la )
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )

CARA- CARANYA :
1.Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh) 2.Masukkan susu cair, kacau sekata. 3.Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh ya!) susun dalam loyang. 4.Tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. 5.Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD
BAHAN-BAHAN

2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.






Credit to Fb Page
Resepi masakan malayu

Sekian " Terima Kasih " ...