Skip to main content

Style Rambut Bagaimana Yang Sesuai Dengan Pok Ucu???

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pok ucu memang susah sikit nak gunting rambut, sebab malas sangat nak style-style pakai gel, wax dan pomade bagai...



Sekarang ini nampak agak serabai dan tidak kemas, abaikan jerawat yang ada...


Memandangkan sekarang ini terlalu panjang sangat rambut pok ucu, pok ucu cuba la google cari "men hairstyle 2017", bila dah jumpa...



style yang pertama,
Tak tebal, tak nipis, tak panjang dan agak sesuai jugak dengan bentuk muka pok ucu...


Style ke - 2,



Style ke - 3



Style ke - 4



Style ke - 5


Style ke - 6


Style ke - 7


Style ke - 8


Style ke - 9


Style ke - 10

Dan yang terakhirnya ;




itulah style-style rambut yang pok ucu berkenan sangat nak cuba buat nanti...


Sebelum Ini pun pok ucu pernah gunting rambut dan buat macam-macam style, Contohnya ;



Style rambut apa entah, style rambut seperti adam lambert,kononnya peminat setia la sangat...

Tapi lepas ini pok ucu hendak cuba gunting style macam ini



Nampak kemas tak?

Handsome tak kalau pok ucu gunting style macam tu?

Apa pendapat anda tentang style rambut yang pok ucu cadangkan ini, sesuai tak dengan pok ucu?

Kalau anda ada cadangan yang ingin di kemukakan, sila komen ok!!! Nanti pok ucu cuba pertimbangkan...


Sekian " terima kasih " ...

Comments

  1. New Giveaway lets start! Jom join :)
    https://intansaffyna.blogspot.my/2017/10/giveaway-besar-besaran-by-intan-saffyna.html

    ReplyDelete
  2. style no 6 mungkin sesuai untuk pokucu .yang penting kemas

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Popular posts from this blog

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan

Assalamualaikun Dan Salam Sejahtera

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan


















Penyediaan bahan untuk memasak resepi ini memang ringkas dan gerenti sedap..huhu. Itu pun kalau anda ikut resepi dengan betul. Jadi, antara bahannya adalah..

Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap


Bahan-bahan diperlukan:
500gm beras pulut (lbh kurang 3 1/2 cwn arcopal) *300gm gula melaka @ gula merah *200gm gula pasir bahan * dimasak dengan 1 cawan air 2 cawan santan pekat 1 helai daun pandan Daun pisang utk alas talam/loyang 4-6 @ lebih ulas durian (diambil isinya) - bagi yg suka durian.. idea dari zaina.. Cara menyediakan dan memasak:
*Kaedah kukus-
Beras pulut dibersihkan dan direndam selama 4 jam dan dikukus selama 30 minit- sambil dibalik2kan gaul dengan sedikit santan cair & secubit garam
*Kaedah tanak di rice cooker-
3 1/2 cwn pulut+ 3 1/2 cwn santan cair + secubit garam (hanya dibalik2kan ketika mendidih kemudian biarkan..utk menghasilkan pulut yg gebu)
*Kaedah masak pulut guna microwave-
3 1/2 cawan beras pulut 3 1/2 cawan santan cair, sedikit garam..panaskan selama 20 minit Rebus gula melaka & gula pasir dengan 1 cawan air..setelah larut & mendidih, hendaklah di tapis Panaskan semula gula yg ditapis tadi…

RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

PUDING ROTI KUKUS





BAHAN- BAHAN 5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh la )
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )

CARA- CARANYA :
1.Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh) 2.Masukkan susu cair, kacau sekata. 3.Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh ya!) susun dalam loyang. 4.Tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. 5.Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD
BAHAN-BAHAN

2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.






Credit to Fb Page
Resepi masakan malayu

Sekian " Terima Kasih " ...