Mencantikkan Gambar Dengan Applikasi SNAPSEED

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bagi anda yang meminati terhadap dunia FOTOGRAFI mesti tahu apa itu SNAPSEED...

Pada anda yang suka mengambil gambar dengan handphone dan tidak tahu Applikasi apa yang sesuai untuk mengedit atau Mencantikkan gambar seperti menggunakan kamera DSLR...

Anda boleh memcuba Applikasi SNAPSEED , ia mudah dan senang di lakukan oleh sesiapa pun yang kurang mahir...

Menu utama bila anda membuka applikasi SNAPSEED.



bila tekan menu INSIGHTS di bahagian bawah.



Tekan open dan akan keluar pilihan seperti di atas.



bila membuat pilihan gambar dan akan keluar seperti ini



pelbagai menu tool bila klik ikon pencil di bahagian bawah sebelah kanan.



sambungan menu tool di atas.


Dan tool filter yang banyak pilihan.



Menu filternya banyak juga dan senang untuk bermain dengan warna.


untuk memcubanya sendiri applikasi tersebut anda boleh tekan  >>DOWNLOAD << ...



hasil gambar yang pok ucu edit sendiri menggunakan SNAPSEED ini memang cantik dan menarik...


best sangat-sangat pakai applikasi SNAPSEED untuk edit gambar, puas hati bila melihat hasil yang di edit sendiri...


jika anda seorang yang kreatif,suka edit gambar, ambil gambar dab minati dalam fotografi boleh cuba applikasi SNAPSEED pada phone android anda sendiri, senang, mudah dan cepat...


Sekian "terima kasih" ...
Comments
16 Comments

16 comments

Sheila Adziz said...

noce sharing pokucu... sy pun duk cari apps tuk edit gambar

Mrs Pip said...

saya dah download lama dah, tapi tak juga guna2...
saya ni bab edit gambar, memang fail ...

Pok_Ucu HELMI said...

la ye ke, terima kasih...

Pok_Ucu HELMI said...

ok, kena blajar skit2, ikut kreativiti dan pandangan mata kita sendiri, baru puas hati bila mengedit. ..

Lina Shaza said...

dah lama donlod..tapi tak reti jugak..haha banyak kena belajar lagi

Rabiahtul Adawiyah said...

tq for sharing..

Najah Mustapa said...

saya mmg wajib ada snapseed ni. lebih prefer snapseed daripada vsco

latifah suleiman said...

Thanks for sharing..boleh cuba apps ini pula lepas ini.

Cik Ash said...

ada gak tapi belum mahir lagi nak edit gambar tengah usaha

Cik Tie said...

nice sharing.. thanks ya boleh la try slow2 nanti

galaksi viral said...

Good info Mr Zulhelmi. Salam singgah dan done follow blog ini. hihi. Apps tu kelihatan sangat mesra pengguna. Terbaik. :D

C i k R e n e x said...

Snapseed mmg antra apps yg best utk edit.

Mas_FVOME said...

Nice! Stu cra utk buat gmbr nmpk cntik nie

Julia Tarmidi said...

Salam singgah. Jom join GA saya, anda dijemput! :D

http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

application snapseed ni dah ada dalam fone ccl

mamapp said...

pelajaran baru ni. tq pokucu for sharing

Powered by Blogger.