Skip to main content

cara mendaftar akaun SHOPBACK

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Untuk mendaftar akaun Shopback memang senang sangat-sangat, bagi yang dah daftar, anda nesti dah dapat banyak income dari Shopback kan?

Untuk yang belum mendaftar lagi akaun shopback boleh ikuti langakah ini ;

Bagi yang menggunakan phone anda boleh ke browser/chrome atau applikasi browser apa sahaja yang anda ada, saya menggunakan browser atau saya download applikasi Shopback terus di google playstore...

Tutorial ini menggunakan phone...

Step 1

Cari aplikasi Shopback di playstore dan installnya


Memandangkan pok ucu sudah download applikasi tersebut, pok ucu hanya perlu membuka applikasinya...

Step 2

Setelah selesai download applikasi shopback , buka aplikasinya dan akan lihat seperti ini


Pilih button sign up pada anda yang belum mempunyai akaun shopback, bagi yang sudah mempunyai akaun shopback boleh teruskan dengan memilih button sign in...

Step 3

Bila anda memilih button sign up


Anda boleh memilih sama ada nak mendaftar dengan alamat email atau teruskan dengan SIGN UP WITH FACEBOOK...

Pok ucu memilih dengan memasukkan email dan password selepas itu tekan button sign up...

Step 4

Setelah selesai memasukkan email,password dan menekan button sign up



Inilah menu utama dan anda boleh lah godek-godek, belajar sikit-sikit tentang applikasi Shopback, banyak pilihan laman shopping online yang ada...

itu sahaja yang dapat saya kongsikan pada kali ini, entry yang berkaitan >> syoknya jana income dengan shopback << ...

Sekian "terima kasih"

Comments

  1. Senang rupanya nak daftar shopback ni . Tq tutorial ni . Ccl cuba ya

    ReplyDelete
  2. akk dah daftar.. hihi.tp sllu lupa nk login shopback dl sebelum wat pbelian

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Popular posts from this blog

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan

Assalamualaikun Dan Salam Sejahtera

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan


















Penyediaan bahan untuk memasak resepi ini memang ringkas dan gerenti sedap..huhu. Itu pun kalau anda ikut resepi dengan betul. Jadi, antara bahannya adalah..

Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap


Bahan-bahan diperlukan:
500gm beras pulut (lbh kurang 3 1/2 cwn arcopal) *300gm gula melaka @ gula merah *200gm gula pasir bahan * dimasak dengan 1 cawan air 2 cawan santan pekat 1 helai daun pandan Daun pisang utk alas talam/loyang 4-6 @ lebih ulas durian (diambil isinya) - bagi yg suka durian.. idea dari zaina.. Cara menyediakan dan memasak:
*Kaedah kukus-
Beras pulut dibersihkan dan direndam selama 4 jam dan dikukus selama 30 minit- sambil dibalik2kan gaul dengan sedikit santan cair & secubit garam
*Kaedah tanak di rice cooker-
3 1/2 cwn pulut+ 3 1/2 cwn santan cair + secubit garam (hanya dibalik2kan ketika mendidih kemudian biarkan..utk menghasilkan pulut yg gebu)
*Kaedah masak pulut guna microwave-
3 1/2 cawan beras pulut 3 1/2 cawan santan cair, sedikit garam..panaskan selama 20 minit Rebus gula melaka & gula pasir dengan 1 cawan air..setelah larut & mendidih, hendaklah di tapis Panaskan semula gula yg ditapis tadi…

RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

PUDING ROTI KUKUS





BAHAN- BAHAN 5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh la )
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )

CARA- CARANYA :
1.Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh) 2.Masukkan susu cair, kacau sekata. 3.Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh ya!) susun dalam loyang. 4.Tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. 5.Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD
BAHAN-BAHAN

2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.






Credit to Fb Page
Resepi masakan malayu

Sekian " Terima Kasih " ...