Terbaru Dari Aplikasi Whatsapp

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Aplikasi Whatsapp ada ciri terbaru...

Hanphone pokucu memang setting automatik update, bila ada sahaja aplikasi yang di update akan menjadi secara outomatik...

Anda dah update ke belum aplikasi whatsapp? Kalau belum apa tunggu lagi, update la sekarang...

Sebab ada ciri terbaru, anda pasti akan kagung melihatnya nanti...

Kalau phone anda tidak setting secara automatik update, boleh semak dalam google play dan buat secara manual...

Lepas sahaja update whatsapp, pokucu terus membuka aplikasi tersebut, cek punya cek akhirnya jumpa...



Dekat status ada ikon pensel sebelah kanan atas ikon kamera..

Bila klik sahaja ikon pensel tersebut akan keluar ...



Ni hah!!! Macam papan kenyataan pulak, ada pulak ikon smile, text dan colour kat bawah sebelah kiri, klik sahaja butang smile boleh masukkan ikon smile, bila klik ikon text, boleh tukar pelbagai jenis text dan klik ikon plate water colour akan bertukar warna latar belakang dan pelbagai warna yang ada...

Dah macam facebook Pulak whatsapp sekarang ini...

Lepas settle semua dan tekan ikon anak panah macam kapal terbang kertas tu...



Akan jadi seperti di atas, lepastu boleh pulak share pada member group dan member contact yang ada, hanya klik pada ikon anak panah yang berada di sebelah kanan status...

Sekian "terima kasih" ...

15 comments :

  1. xpasan plak..tp pasan la org update tulisan jee..

    ReplyDelete
  2. Waahh..X update lg..bgs2 sng la psni nk update status

    ReplyDelete
  3. bestkan? boleh tukar tukar jenis tulisan dan warna background lagi hehe

    ReplyDelete
  4. abe kie jrg update status di wassap. kalau di fb tu hampir tiap2 hari gak!

    ReplyDelete
  5. makin canggih semua sekaraang ni kan...best2 plk tu

    ReplyDelete
  6. dah ada tpt status lak... haish lagi duk bersaing dgn media sosial lain...

    ReplyDelete
  7. wassap sekarang pun siapa ada status bagai , CCL pun dah update wassap

    ReplyDelete
  8. ha ah taw hihihihi.. baru lepas update

    ReplyDelete
  9. dahhh auto update, tapi takde pulakk. huhu

    ReplyDelete

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates