Skip to main content

Terbaru Dari Aplikasi Whatsapp

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Aplikasi Whatsapp ada ciri terbaru...

Hanphone pokucu memang setting automatik update, bila ada sahaja aplikasi yang di update akan menjadi secara outomatik...

Anda dah update ke belum aplikasi whatsapp? Kalau belum apa tunggu lagi, update la sekarang...

Sebab ada ciri terbaru, anda pasti akan kagung melihatnya nanti...

Kalau phone anda tidak setting secara automatik update, boleh semak dalam google play dan buat secara manual...

Lepas sahaja update whatsapp, pokucu terus membuka aplikasi tersebut, cek punya cek akhirnya jumpa...



Dekat status ada ikon pensel sebelah kanan atas ikon kamera..

Bila klik sahaja ikon pensel tersebut akan keluar ...



Ni hah!!! Macam papan kenyataan pulak, ada pulak ikon smile, text dan colour kat bawah sebelah kiri, klik sahaja butang smile boleh masukkan ikon smile, bila klik ikon text, boleh tukar pelbagai jenis text dan klik ikon plate water colour akan bertukar warna latar belakang dan pelbagai warna yang ada...

Dah macam facebook Pulak whatsapp sekarang ini...

Lepas settle semua dan tekan ikon anak panah macam kapal terbang kertas tu...



Akan jadi seperti di atas, lepastu boleh pulak share pada member group dan member contact yang ada, hanya klik pada ikon anak panah yang berada di sebelah kanan status...

Sekian "terima kasih" ...

Comments

  1. xpasan plak..tp pasan la org update tulisan jee..

    ReplyDelete
  2. Waahh..X update lg..bgs2 sng la psni nk update status

    ReplyDelete
  3. bestkan? boleh tukar tukar jenis tulisan dan warna background lagi hehe

    ReplyDelete
  4. abe kie jrg update status di wassap. kalau di fb tu hampir tiap2 hari gak!

    ReplyDelete
  5. makin canggih semua sekaraang ni kan...best2 plk tu

    ReplyDelete
  6. dah ada tpt status lak... haish lagi duk bersaing dgn media sosial lain...

    ReplyDelete
  7. wassap sekarang pun siapa ada status bagai , CCL pun dah update wassap

    ReplyDelete
  8. ha ah taw hihihihi.. baru lepas update

    ReplyDelete
  9. dahhh auto update, tapi takde pulakk. huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Popular posts from this blog

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan

Assalamualaikun Dan Salam Sejahtera

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan


















Penyediaan bahan untuk memasak resepi ini memang ringkas dan gerenti sedap..huhu. Itu pun kalau anda ikut resepi dengan betul. Jadi, antara bahannya adalah..

Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap


Bahan-bahan diperlukan:
500gm beras pulut (lbh kurang 3 1/2 cwn arcopal) *300gm gula melaka @ gula merah *200gm gula pasir bahan * dimasak dengan 1 cawan air 2 cawan santan pekat 1 helai daun pandan Daun pisang utk alas talam/loyang 4-6 @ lebih ulas durian (diambil isinya) - bagi yg suka durian.. idea dari zaina.. Cara menyediakan dan memasak:
*Kaedah kukus-
Beras pulut dibersihkan dan direndam selama 4 jam dan dikukus selama 30 minit- sambil dibalik2kan gaul dengan sedikit santan cair & secubit garam
*Kaedah tanak di rice cooker-
3 1/2 cwn pulut+ 3 1/2 cwn santan cair + secubit garam (hanya dibalik2kan ketika mendidih kemudian biarkan..utk menghasilkan pulut yg gebu)
*Kaedah masak pulut guna microwave-
3 1/2 cawan beras pulut 3 1/2 cawan santan cair, sedikit garam..panaskan selama 20 minit Rebus gula melaka & gula pasir dengan 1 cawan air..setelah larut & mendidih, hendaklah di tapis Panaskan semula gula yg ditapis tadi…

RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

PUDING ROTI KUKUS





BAHAN- BAHAN 5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh la )
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )

CARA- CARANYA :
1.Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh) 2.Masukkan susu cair, kacau sekata. 3.Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh ya!) susun dalam loyang. 4.Tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. 5.Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD
BAHAN-BAHAN

2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.






Credit to Fb Page
Resepi masakan malayu

Sekian " Terima Kasih " ...