Header Ads

Terbaru Dari Aplikasi Whatsapp

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Aplikasi Whatsapp ada ciri terbaru...

Hanphone pokucu memang setting automatik update, bila ada sahaja aplikasi yang di update akan menjadi secara outomatik...

Anda dah update ke belum aplikasi whatsapp? Kalau belum apa tunggu lagi, update la sekarang...

Sebab ada ciri terbaru, anda pasti akan kagung melihatnya nanti...

Kalau phone anda tidak setting secara automatik update, boleh semak dalam google play dan buat secara manual...

Lepas sahaja update whatsapp, pokucu terus membuka aplikasi tersebut, cek punya cek akhirnya jumpa...



Dekat status ada ikon pensel sebelah kanan atas ikon kamera..

Bila klik sahaja ikon pensel tersebut akan keluar ...



Ni hah!!! Macam papan kenyataan pulak, ada pulak ikon smile, text dan colour kat bawah sebelah kiri, klik sahaja butang smile boleh masukkan ikon smile, bila klik ikon text, boleh tukar pelbagai jenis text dan klik ikon plate water colour akan bertukar warna latar belakang dan pelbagai warna yang ada...

Dah macam facebook Pulak whatsapp sekarang ini...

Lepas settle semua dan tekan ikon anak panah macam kapal terbang kertas tu...



Akan jadi seperti di atas, lepastu boleh pulak share pada member group dan member contact yang ada, hanya klik pada ikon anak panah yang berada di sebelah kanan status...

Sekian "terima kasih" ...

15 comments

shalimar yusof said...

xpasan plak..tp pasan la org update tulisan jee..

Zuhaira Nasrin said...

aira suka yang latest ni.. besttt

Mas_FVOME said...

Waahh..X update lg..bgs2 sng la psni nk update status

Shafyqah Azry said...

bestkan? boleh tukar tukar jenis tulisan dan warna background lagi hehe

Rabiahtul Adawiyah said...

rabia selalu up status di wasap

Abam Kie said...

abe kie jrg update status di wassap. kalau di fb tu hampir tiap2 hari gak!

Lina Shaza said...

makin canggih semua sekaraang ni kan...best2 plk tu

Sheila Adziz said...

dah ada tpt status lak... haish lagi duk bersaing dgn media sosial lain...

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

wassap sekarang pun siapa ada status bagai , CCL pun dah update wassap

Cik Ash said...

ha ah taw hihihihi.. baru lepas update

SITI AWADAH said...

tak perasan pulak

Scha Nazri said...

dahhh auto update, tapi takde pulakk. huhu

Pok_Ucu HELMI said...

ye ke?

Pok_Ucu HELMI said...

cuba cek tgk...

Pok_Ucu HELMI said...

ok

Powered by Blogger.