Skip to main content

Power Bank

Assalamualaikum dan salam sejahtera

minggu lepas pokucu cuti dan datang berjalan-jalan ke kota bharu...

Sesampai sahaja di kb ,sy singgah di kb mall,masuk dalam kb mall pokucu hanya ingin tuju pada beberapa kedai dan survey harga power bank..





Cari punya cari, jumpa satu kedai ni,bila tengok harga murah dari kedai lain, pokucu pun bertekad untuk belinya..

Harganya RM50, hmmm!!! Terpaksa la kena beli sebab nak pakai, masa itu terlalu terdesak sebab bateri phone habis...




Rasa menyesal pulak beli sebab time itu duit belanja cuma ada RM80 sahaja, nak jual balik rasanya tiada orang nak beli kot!!!

Sekian "terima kasih" ....

Comments

  1. Rabia pun beli powerbank..akak yg jual powerbank tu cakap mahal sgt rabia beli powerbank tu..sbb powerbank ni tahan lasak kot..hehe

    ReplyDelete
  2. xpa la berbaloi kot..powerbank penting gak pok ucu

    ReplyDelete
  3. Hehe... A aa dah jatuh gred secondhand tu harga kena down juga insyaallah mesti ada yg beli

    ReplyDelete
  4. Biasanya kalau bateri phone habis kenalah pergi kedai mamak kejap cari port plug...hehehe :)

    ReplyDelete
  5. powerbank dah jadi keperluan sekarang!wajib bawa ke mana sahaja..haha

    ReplyDelete
  6. Saya pun terpikir jugak nak beli powerbank satu lagi sebab yang sedia ada nie selalu berebut dengan hubby.. tapi selalunya dia yang banyak pakai...

    ReplyDelete
  7. Saya selalu beli powerbank kat lazada sbb time dale tu boleh dapat murah gile utk 20000mAH. Kalau nk jual balik powerbank boleh try jual kat carousell.

    ReplyDelete
  8. Cik ash powerbank tak pernah beli.. Dapat hadiah menang giveaway aritu loni boleh guna lagi..

    ReplyDelete
  9. Okla harga camtu... power bank penting kekalau travel..

    ReplyDelete
  10. Brp mAH tu.. Saya ada beberapa power bank dapat free. Event company Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  11. terpikir jugak nak beli powerbank yang baru , tengah survey dalam lazada. harga murah2 jugak , tapi takut jugak nak beli dapatnya yg tak ori ,memang naya

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Popular posts from this blog

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan

Assalamualaikun Dan Salam Sejahtera

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan


















Penyediaan bahan untuk memasak resepi ini memang ringkas dan gerenti sedap..huhu. Itu pun kalau anda ikut resepi dengan betul. Jadi, antara bahannya adalah..

Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap


Bahan-bahan diperlukan:
500gm beras pulut (lbh kurang 3 1/2 cwn arcopal) *300gm gula melaka @ gula merah *200gm gula pasir bahan * dimasak dengan 1 cawan air 2 cawan santan pekat 1 helai daun pandan Daun pisang utk alas talam/loyang 4-6 @ lebih ulas durian (diambil isinya) - bagi yg suka durian.. idea dari zaina.. Cara menyediakan dan memasak:
*Kaedah kukus-
Beras pulut dibersihkan dan direndam selama 4 jam dan dikukus selama 30 minit- sambil dibalik2kan gaul dengan sedikit santan cair & secubit garam
*Kaedah tanak di rice cooker-
3 1/2 cwn pulut+ 3 1/2 cwn santan cair + secubit garam (hanya dibalik2kan ketika mendidih kemudian biarkan..utk menghasilkan pulut yg gebu)
*Kaedah masak pulut guna microwave-
3 1/2 cawan beras pulut 3 1/2 cawan santan cair, sedikit garam..panaskan selama 20 minit Rebus gula melaka & gula pasir dengan 1 cawan air..setelah larut & mendidih, hendaklah di tapis Panaskan semula gula yg ditapis tadi…

RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

PUDING ROTI KUKUS





BAHAN- BAHAN 5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh la )
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )

CARA- CARANYA :
1.Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh) 2.Masukkan susu cair, kacau sekata. 3.Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh ya!) susun dalam loyang. 4.Tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. 5.Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD
BAHAN-BAHAN

2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.






Credit to Fb Page
Resepi masakan malayu

Sekian " Terima Kasih " ...