Skip to main content

Banyaknya Blog

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bila di beritahu pada sahabat blogger lain, mereka akan cakap, ada masa ke nk update bnyak-banyak blog?

Saya memberitahu, ada masa untuk update blog walaupun ada 10 blog, cara saya adalah kena pandai bahagikan hari update update blog tersebut.

Contoh ;

Dalam seminggu ada 7 hari, so 7 hari tu kena la bahagi dengan 3 blog, misalnya 2 hari untik blog pertama, 2 hari untuk blog ke-2 dan 3 hari untuk blog yang ketiga, memang kena perah otak untuk cari idea, supaya artikel postnya berlainan...

Blog yang pokucu ada sekarang ini memang berlainan nama, kay_miey merupakan nama panggilan yang diberikan oleh sepupu saya, senang tak nak panggil nama kay_miey?kalau susah nak sebut, panggil jer pok_ucu...


Senarai blog yang pok_ucu ada ;



Blog #1 - http://www.kmieyabdulrahman.net/



blog #2 pok_ucu https://www.kaymiey2428.blogspot.com/



blog #3 - http://www.pokucu.com/


Memang sukar untuk menjaga ketiga-tiga blog tersebut, yang selalu pokucu update http://www.pokucu.com/ , sebab terlalu ramai follower dan sentiasa ada sahaja komen...

Pokucu nak ucapkan jutaan terima kasih pada sahabat blogger yang sudi follow dan komen...


Agak-agak sesuai tak artikel post ini  dikategorikan Sebagai personal?


Sekian "terima kasih" ....

Comments

  1. blog pak ucu ke yang byk... Ada brapa byk blog? sempat ye update... apa pun all the best pakucu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf post ni blum siap sepenuhnya lagi...

      Delete
  2. banyaknya blog pokucu, aira 1 ni pun mace hmmm.. hahaha

    ReplyDelete
  3. wahh..1blog ni pon rasa mcm xcukup masa je nk update.huhu.. gud luck ye..

    ReplyDelete
  4. mantaplaa pak ucu ada banyak blog!
    yang penting sentiasa istiqamah menguruskan blog2 yang ada kan! :)

    ReplyDelete
  5. bagi ina.. pening. 2 blog aktif sekarang ini. 2 lagi sepi terus.. kalo ada job masuk.. baru up entri, lagipun satu lagi tu, blog suami.Ina juga yang handle.Terimakasih pokucu,mungkin lepasni boleh guna pakai jadual pok ucu ni..

    ReplyDelete
  6. Hebat lah pok ucu Ada byk blog. Mama satu blog pun susah nak Jaga huhuu

    ReplyDelete
  7. salute dengan pokucu , boleh handle ketiga - tiga blog .

    ReplyDelete
  8. Sempat update ye. Kinah yang satu ni pun merangkak nak update hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat sementara ini masih sempat lagi...

      Delete

Post a Comment

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Popular posts from this blog

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan

Assalamualaikun Dan Salam Sejahtera

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan


















Penyediaan bahan untuk memasak resepi ini memang ringkas dan gerenti sedap..huhu. Itu pun kalau anda ikut resepi dengan betul. Jadi, antara bahannya adalah..

Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap


Bahan-bahan diperlukan:
500gm beras pulut (lbh kurang 3 1/2 cwn arcopal) *300gm gula melaka @ gula merah *200gm gula pasir bahan * dimasak dengan 1 cawan air 2 cawan santan pekat 1 helai daun pandan Daun pisang utk alas talam/loyang 4-6 @ lebih ulas durian (diambil isinya) - bagi yg suka durian.. idea dari zaina.. Cara menyediakan dan memasak:
*Kaedah kukus-
Beras pulut dibersihkan dan direndam selama 4 jam dan dikukus selama 30 minit- sambil dibalik2kan gaul dengan sedikit santan cair & secubit garam
*Kaedah tanak di rice cooker-
3 1/2 cwn pulut+ 3 1/2 cwn santan cair + secubit garam (hanya dibalik2kan ketika mendidih kemudian biarkan..utk menghasilkan pulut yg gebu)
*Kaedah masak pulut guna microwave-
3 1/2 cawan beras pulut 3 1/2 cawan santan cair, sedikit garam..panaskan selama 20 minit Rebus gula melaka & gula pasir dengan 1 cawan air..setelah larut & mendidih, hendaklah di tapis Panaskan semula gula yg ditapis tadi…

RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

PUDING ROTI KUKUS





BAHAN- BAHAN 5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh la )
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )

CARA- CARANYA :
1.Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh) 2.Masukkan susu cair, kacau sekata. 3.Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh ya!) susun dalam loyang. 4.Tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. 5.Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD
BAHAN-BAHAN

2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.






Credit to Fb Page
Resepi masakan malayu

Sekian " Terima Kasih " ...