Skip to main content

Tempah Logo


Saya cuba update status di laman sosial FACEBOOK, ingin mencari pereka grafik atau siapa sahaja yang boleh membuat rekaan logo...


Inilah statusnya dan upload 2 keping gambar rekaan logo yang saya melukis sendiri...


Inilah 2 keping gambar rekaan lOgo yang saya lukis....

Agak susah jugak hendak jadikan rekaan tersebut pada format digital...

Akhirnya ada seseorang komen dan tag nama yang boleh buat logo berkenaan.

Saya pun terus meseg pada beliau dan berbincang, beliau meminta agar diberikan masa dan hari untuk buat sample logo tersebut...

Setelah beliau memberikan beberapa sample logo pada saya, saya lihat ada yang berkenan dan menarik minat, saya apa lagi terus buat pilihan dan membuat bayaran pada beliau...

Dan inilah hasil kerja beliau yang cukup cantik dan memenuhi citarasa saya..





Pemilihan warna adalah dari saya sendiri, agak susah jugak nak buat pemilihan warna ini...

Oleh kerana saya terlalu minat dengan warna purple, saya tetapkan untuk latar buat warna purple. ..

Manakala huruf M warna hitam, huruf Z dan H warna merah dan yang selebihnya warna putih, saya memang cukup-cukup berpuas hati dan kini saya telah ada logo sendiri...

tak sia-sia hasil idea saya menjadi kenyataan dan sangat berbaloi membuat bayaran kepada beliau...

beliau ialah Maisarah Humaira dan merupakan ahli dari #AFBgroup...

inilah laman blog beliau http://www.maisarahsidi.com/
dan kalau kau orang nak buat tempahan boleh meseg pada beliau melalui facebook Maisarah Humaira...

Sekian "terima kasih"...

Comments

Post a Comment

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Popular posts from this blog

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan

Assalamualaikun Dan Salam Sejahtera

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan


















Penyediaan bahan untuk memasak resepi ini memang ringkas dan gerenti sedap..huhu. Itu pun kalau anda ikut resepi dengan betul. Jadi, antara bahannya adalah..

Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap


Bahan-bahan diperlukan:
500gm beras pulut (lbh kurang 3 1/2 cwn arcopal) *300gm gula melaka @ gula merah *200gm gula pasir bahan * dimasak dengan 1 cawan air 2 cawan santan pekat 1 helai daun pandan Daun pisang utk alas talam/loyang 4-6 @ lebih ulas durian (diambil isinya) - bagi yg suka durian.. idea dari zaina.. Cara menyediakan dan memasak:
*Kaedah kukus-
Beras pulut dibersihkan dan direndam selama 4 jam dan dikukus selama 30 minit- sambil dibalik2kan gaul dengan sedikit santan cair & secubit garam
*Kaedah tanak di rice cooker-
3 1/2 cwn pulut+ 3 1/2 cwn santan cair + secubit garam (hanya dibalik2kan ketika mendidih kemudian biarkan..utk menghasilkan pulut yg gebu)
*Kaedah masak pulut guna microwave-
3 1/2 cawan beras pulut 3 1/2 cawan santan cair, sedikit garam..panaskan selama 20 minit Rebus gula melaka & gula pasir dengan 1 cawan air..setelah larut & mendidih, hendaklah di tapis Panaskan semula gula yg ditapis tadi…

RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

PUDING ROTI KUKUS





BAHAN- BAHAN 5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh la )
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )

CARA- CARANYA :
1.Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh) 2.Masukkan susu cair, kacau sekata. 3.Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh ya!) susun dalam loyang. 4.Tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. 5.Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD
BAHAN-BAHAN

2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.






Credit to Fb Page
Resepi masakan malayu

Sekian " Terima Kasih " ...