Skip to main content

Lazada Merdeka! Merdeka! Blogger Contest


 Jom Join Lazada Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

 Assalamualaikum dan salam sejahtera

 Kau orang pasti takakan lepaskan peluang ini, kerana  LAZADA membuat contest lagi untuk blogger-blogger kesayangan. Kali ni bersempena dengan "*Merdeka! Merdeka! Sale*"  yang akan berlangsung bermula 25 Ogos sehingga 31Ogos 2017. Untuk sale kali ni, anda semua boleh shopping pelbagai barangan terpilih di Lazada dengan lebih daripada 80% diskaun! Rugi kalau anda semua tak shopping masa ini.


Cara untuk menyertainya ;


"MERDEKA! MERDEKA! BLOGGER CONTEST"








1. Contest ini berlangsung pada 21 Ogos hingga 31 Ogos 2017.
2. Terbuka kepada semua BLOGGER sahaja.
3. Para peserta perlu menjawab 3 soalan secara details dalam setiap post. Rujuk soalan di sini (https://www.lazada.com.my/blogger-contest/
)
4. Peserta juga perlu mention Merdeka! Merdeka! Sale (https://www.lazada.com.my/merdeka-sale/
) yang akan berlangsung pada 25 hingga 31 Ogos 2017 di mana korang boleh dapatkan diskaun sehingga 80%!
5. Link penyertaan boleh dihantar melalui form ini (http://lzd.co/MBC2017
)
6. Entry boleh dibuat dalam pelbagai bahasa.
7. Pemenang akan dipilih secara random.


Jadi, apa tunggu lagi? jangan lepaskan peluang anda sekarang,Cepat create new post untuk join blogger contest ni! Hadiah memang menarik dan saya pasti anda semua takkan lepsakan peluang ini.

*FIRST PRIZE       : RM600 x 1*
*SECOND PRIZE  : RM300 x 2*
*THIRD PRIZE      : RM200 x 3*

SEKIAN "TERIMA KASIH"





Comments

  1. Nak join lah contest lazada ni. Hadiah sgt menarik tu.

    Done follow sini. Mind to follow me back :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perknlan dari sy,trima kasih komen,join la,smoga berjaya...

      Delete
  2. Nak join jugaaa. Tapi kena puasa sat hehehe

    ReplyDelete
  3. Woohoo menariknya hadiah.. hmm nak join ke tak ye?

    ReplyDelete
  4. Menarik jugak contest lazada kali ni

    ReplyDelete
  5. good luck... Follow disini.
    #AFBiers

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Popular posts from this blog

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan

Assalamualaikun Dan Salam Sejahtera

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan


















Penyediaan bahan untuk memasak resepi ini memang ringkas dan gerenti sedap..huhu. Itu pun kalau anda ikut resepi dengan betul. Jadi, antara bahannya adalah..

Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap


Bahan-bahan diperlukan:
500gm beras pulut (lbh kurang 3 1/2 cwn arcopal) *300gm gula melaka @ gula merah *200gm gula pasir bahan * dimasak dengan 1 cawan air 2 cawan santan pekat 1 helai daun pandan Daun pisang utk alas talam/loyang 4-6 @ lebih ulas durian (diambil isinya) - bagi yg suka durian.. idea dari zaina.. Cara menyediakan dan memasak:
*Kaedah kukus-
Beras pulut dibersihkan dan direndam selama 4 jam dan dikukus selama 30 minit- sambil dibalik2kan gaul dengan sedikit santan cair & secubit garam
*Kaedah tanak di rice cooker-
3 1/2 cwn pulut+ 3 1/2 cwn santan cair + secubit garam (hanya dibalik2kan ketika mendidih kemudian biarkan..utk menghasilkan pulut yg gebu)
*Kaedah masak pulut guna microwave-
3 1/2 cawan beras pulut 3 1/2 cawan santan cair, sedikit garam..panaskan selama 20 minit Rebus gula melaka & gula pasir dengan 1 cawan air..setelah larut & mendidih, hendaklah di tapis Panaskan semula gula yg ditapis tadi…

RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

PUDING ROTI KUKUS





BAHAN- BAHAN 5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh la )
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )

CARA- CARANYA :
1.Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh) 2.Masukkan susu cair, kacau sekata. 3.Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh ya!) susun dalam loyang. 4.Tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. 5.Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD
BAHAN-BAHAN

2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.






Credit to Fb Page
Resepi masakan malayu

Sekian " Terima Kasih " ...