Skip to main content

Berwajah Baharu

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Cantik tak logo dan template blog http//www.pokucu.com/ ini?

Mesti cantik bukan?setelah berbincang panjang lebar dan saya bersetuju untuk menunggu hasil kerja beliau...

Ini merupakan kali kedua saya menempah template blog dari beliau, sebelum ini saya hanya tempah template blog sahaja dan pada kali ini saya membuat tempahan template bersama logo...

Memang agak lama jugak template ini untuk di siapkan kerana owner ada masalah yang tidak dapat di elakkan...

Menananti dan terus menanti dengan penuh kesabaran,owner meseg pada saya dan bagitahu tiba giliran saya, saya sungguh gembira dan tak sabar menunggu hasil kerja beliau...

Setelah beberapa hari, inilah hasilnya ;





Itulah hasil kerja beliau yang sangat cantik dan berpuas hati, tak sia-sia menunggu dengan penuh kesabaran dan sangat memenuhi citarasa Saya...

Manakala logo pulak beliau hanya ubah sedikit untuk kasi gah dan mantap...

Inilah logo asal yang di reka oleh Maisarah Humaira ;



Setelah di ubah dan mendapat sentuhan dari beliau dan hasilnya jadi lebih mantap lagi ;




Itulah hasil sentuhan dari beliau, beliau ialah Siti Awadah dan blognya http://www.sishawa.com/ , jika anda ingin membuat logo, header dan template boleh la rujuk pada blog beliau, ada 2 pakej yang di tawarkan dan sangat murah...

Sekian "terima kasih"...

Happy blogwalking dan salam sahabat #AFBgroup dari saya....

Comments

  1. Haha, mrs pip pun tempah dgn sishawa ....ni kali kedua menempah ...
    Coming soon, blog mrs pip akan berwajah baru ...
    Cantik template baru ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni kita sama2 tengok rupa blog Mrs Pip plak

      Delete
  2. Terima kasih Kaymiey... kali ke dua berurusan dan alhamdulillah smua settle dgn jayanya.. terima kasih sbb sabar ya.. apa leh buat tenet ngan laptop wat hal baru2 ni.. huhu :(

    ReplyDelete
  3. Cantik.. sedap Mata memandang

    ReplyDelete
  4. Nampak professional. Tahniah. Hihi

    ReplyDelete
  5. cantiklah..lepas ni kena order dgn sis hawa ni

    ReplyDelete
  6. gee pun deal ngan awa!!servis tip top!!siap pakej boleh buat geng!hehe

    ReplyDelete
  7. di tag

    https://belogsjm.blogspot.my/2017/10/segmen-tags-sahabat-blog.html

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Popular posts from this blog

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan

Assalamualaikun Dan Salam Sejahtera

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan


















Penyediaan bahan untuk memasak resepi ini memang ringkas dan gerenti sedap..huhu. Itu pun kalau anda ikut resepi dengan betul. Jadi, antara bahannya adalah..

Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap


Bahan-bahan diperlukan:
500gm beras pulut (lbh kurang 3 1/2 cwn arcopal) *300gm gula melaka @ gula merah *200gm gula pasir bahan * dimasak dengan 1 cawan air 2 cawan santan pekat 1 helai daun pandan Daun pisang utk alas talam/loyang 4-6 @ lebih ulas durian (diambil isinya) - bagi yg suka durian.. idea dari zaina.. Cara menyediakan dan memasak:
*Kaedah kukus-
Beras pulut dibersihkan dan direndam selama 4 jam dan dikukus selama 30 minit- sambil dibalik2kan gaul dengan sedikit santan cair & secubit garam
*Kaedah tanak di rice cooker-
3 1/2 cwn pulut+ 3 1/2 cwn santan cair + secubit garam (hanya dibalik2kan ketika mendidih kemudian biarkan..utk menghasilkan pulut yg gebu)
*Kaedah masak pulut guna microwave-
3 1/2 cawan beras pulut 3 1/2 cawan santan cair, sedikit garam..panaskan selama 20 minit Rebus gula melaka & gula pasir dengan 1 cawan air..setelah larut & mendidih, hendaklah di tapis Panaskan semula gula yg ditapis tadi…

RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

PUDING ROTI KUKUS





BAHAN- BAHAN 5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh la )
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )

CARA- CARANYA :
1.Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh) 2.Masukkan susu cair, kacau sekata. 3.Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh ya!) susun dalam loyang. 4.Tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. 5.Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD
BAHAN-BAHAN

2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.






Credit to Fb Page
Resepi masakan malayu

Sekian " Terima Kasih " ...