Skip to main content

Bedak Sejuk Arab ...



Assalamualaikum dan salam sejahtera






 NI HAHHH TIPS PERCUMA PNJAGAAN KULIT MUKA..RUGI TAK BACA SAMPAI HABIS KALAU NAK KULIT FLAWLESS..

Kita bukan nak auta tipu orng sana sini..
sya dulu muka xda la flawless macam dalam gmbr skrng ni..dulu muka saya penuh jerawat besar2 bertimbun bukit bukau..
alhamdulilah syukur dngn semangat dan rajin dan dari bahan utama bedak sejuk ni la muka saya beransur pulih..
takdala product ni pkai 1 minggu trus dapat muka dalam gmbr ni.sabar kena rajin..
ni kalau bukan mak sya yg paksa pakai bedak sejuk dan scrub ni mngkin xla la jgk muka sya beransur pulih..Bedak sejuk ni prtama kali sya pkai sya x biasa..
dalam seminggu sya pakai bedak sejuk ni jerawat saya mengecut dan minyak berlebihan kurang..
bila minyak berlebihan kurang bagi kulit orng yg bermasalah kusam dan bjerwat ni..kulit kita senang untuk bekerja dan baik pulih..bila kulit dah kurang jerawat dan tak kusam.
kulit kita senang menerima nutrisi2 dn kebaikan dari product yg lain yg kita pakai dan sesuai dngn kita..jadi d sni kita mesti cari bahan utama dulu pembaikan kulit muka baru la guna product yg sesuai dngn kulit muka tapi cari set product muka tu cari yg takda mercury dan chemical. 
Senang cerita product yg mesra alam.biar lambat asal selamat jngn nk cepat flawless cepat jgk ad msalah nanti..sbb kenapa Bedak Sejuk Arab bagus untuk membaiki kulit muka sensitive dan kusam,sebb kami guna Bahan2 SEMULAJADI!!! Bedak sejuk dan scrub ni berfungsi sebagai pembersih pertama yg semula jadi untuk kulit bermasalah dan sensitive.. 
Jadi kulit kamu tak terkejut sbb product yg nak cepat flawless..dan bagi orng yg selalu tukar2 product muka..
nak cepat2 Flawless tu cepat jga ad kesan blakang hari..
so sni sya bagi tips percuma tntang pngalaman kulit sya..
sya gunakn bedak sejuk dan scrub ni sbagai bahan yg utama untuk membaiki dan meredakan kulit berjerawat dan kusam..
baru la sya perlahan2 lahan try product set pnjagaan kulit yg mesra alam di luar sana..
sekian la pnjng lebar tntng pnjagaan kulit sya..hah bgi custmer yg nak order set ni cepat2 la pm sya ya..

 #Pengalamankulitbermasalah #Puncautamapembaikankulit #Tipskulitcantik #Bedaksejukarab #Milkscrub #Sayapakaisayajual














SEKIAN "Terima kasih" ...

Comments

  1. Kebaikan bedak sejuk memg tak daoat disangkal lagi

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Popular posts from this blog

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan

Assalamualaikun Dan Salam Sejahtera

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan


















Penyediaan bahan untuk memasak resepi ini memang ringkas dan gerenti sedap..huhu. Itu pun kalau anda ikut resepi dengan betul. Jadi, antara bahannya adalah..

Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap


Bahan-bahan diperlukan:
500gm beras pulut (lbh kurang 3 1/2 cwn arcopal) *300gm gula melaka @ gula merah *200gm gula pasir bahan * dimasak dengan 1 cawan air 2 cawan santan pekat 1 helai daun pandan Daun pisang utk alas talam/loyang 4-6 @ lebih ulas durian (diambil isinya) - bagi yg suka durian.. idea dari zaina.. Cara menyediakan dan memasak:
*Kaedah kukus-
Beras pulut dibersihkan dan direndam selama 4 jam dan dikukus selama 30 minit- sambil dibalik2kan gaul dengan sedikit santan cair & secubit garam
*Kaedah tanak di rice cooker-
3 1/2 cwn pulut+ 3 1/2 cwn santan cair + secubit garam (hanya dibalik2kan ketika mendidih kemudian biarkan..utk menghasilkan pulut yg gebu)
*Kaedah masak pulut guna microwave-
3 1/2 cawan beras pulut 3 1/2 cawan santan cair, sedikit garam..panaskan selama 20 minit Rebus gula melaka & gula pasir dengan 1 cawan air..setelah larut & mendidih, hendaklah di tapis Panaskan semula gula yg ditapis tadi…

RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

PUDING ROTI KUKUS





BAHAN- BAHAN 5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh la )
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )

CARA- CARANYA :
1.Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh) 2.Masukkan susu cair, kacau sekata. 3.Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh ya!) susun dalam loyang. 4.Tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. 5.Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD
BAHAN-BAHAN

2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.






Credit to Fb Page
Resepi masakan malayu

Sekian " Terima Kasih " ...