Skip to main content

Aplikasi BlogIt! untuk blogger


Aplikasi BlogIt! untuk blogger


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bagi blogger yang menggunakan handphone android, boleh cuba download aplikasi BlogIt ini, kerana aplikasi ini sungguh mudah , cepat dan memenuhi citarasa anda...



Aplikasi android dari google playstore. 


Apabila sign in akan keluar menu seperti di atas, itulah senarai menu blog anda....


Ini pulak senari post anda, cantik tak? Mestilah cantik dan kemas.


Komen anda boleh balas terus dan tak payah susah-susah nak masuk browser.


Ini pulak menu pilihan email untuk anda buka blog.


Tempat anda ingin membuat post, semua fungsi ada, nak masukkan link, gambar dan macam-macam lagi...

sebelum publidh Nak review dahulu pon boleh, hanya tekan ikon kertas bersama kanta di sebelah atas kanan...

jika anda belum download lagi, apa tunggu lagi, download sekarang dalam PLAYSTORE untuk pengguna ANDROID, untuk IOS saya tak pasti ada ke tidak...

Sekian "terima kasih" ...

Comments

  1. Ok..nnti nk try..skrg guna apps blogger je..ritu try blogaway x best..nk masuk gmbr susah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengan BlogIt ini pasti akan berpuas hati, nak masukkan gambar pun senang...

      Delete
  2. Best rupanya blog it ni...tq dik atas infonya...

    ReplyDelete
  3. senang nak update blog pakai henpon jew lepas ne

    ReplyDelete
  4. Nnt nak try juga ..mrs pip dtg melawat #afbdotmy

    ReplyDelete
  5. Wahh bestnya.. mcm manalah korg leh cari apps gnie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat play store selalu update aplikasi baru, sy search jer blog, lpas tu kluar blogIT ni...

      Delete

Post a Comment

terima kasih di atas komen yang ikhlas dari anda...

Popular posts from this blog

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan

Assalamualaikun Dan Salam Sejahtera

Resepi Kek Span Vanilla Lembut Dan Gebu Sukatan Cawan


















Penyediaan bahan untuk memasak resepi ini memang ringkas dan gerenti sedap..huhu. Itu pun kalau anda ikut resepi dengan betul. Jadi, antara bahannya adalah..

Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Resepi Wajik ATAU Pulut Manis Sedap


Bahan-bahan diperlukan:
500gm beras pulut (lbh kurang 3 1/2 cwn arcopal) *300gm gula melaka @ gula merah *200gm gula pasir bahan * dimasak dengan 1 cawan air 2 cawan santan pekat 1 helai daun pandan Daun pisang utk alas talam/loyang 4-6 @ lebih ulas durian (diambil isinya) - bagi yg suka durian.. idea dari zaina.. Cara menyediakan dan memasak:
*Kaedah kukus-
Beras pulut dibersihkan dan direndam selama 4 jam dan dikukus selama 30 minit- sambil dibalik2kan gaul dengan sedikit santan cair & secubit garam
*Kaedah tanak di rice cooker-
3 1/2 cwn pulut+ 3 1/2 cwn santan cair + secubit garam (hanya dibalik2kan ketika mendidih kemudian biarkan..utk menghasilkan pulut yg gebu)
*Kaedah masak pulut guna microwave-
3 1/2 cawan beras pulut 3 1/2 cawan santan cair, sedikit garam..panaskan selama 20 minit Rebus gula melaka & gula pasir dengan 1 cawan air..setelah larut & mendidih, hendaklah di tapis Panaskan semula gula yg ditapis tadi…

RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


RESEPI PUDING ROTI KUKUS BERKUAH SOS KASTARD

PUDING ROTI KUKUS





BAHAN- BAHAN 5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh la )
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )

CARA- CARANYA :
1.Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh) 2.Masukkan susu cair, kacau sekata. 3.Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh ya!) susun dalam loyang. 4.Tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. 5.Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD
BAHAN-BAHAN

2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA MEMBUATNYA
1.Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.






Credit to Fb Page
Resepi masakan malayu

Sekian " Terima Kasih " ...