REPEAT Order Dengan LAZADA Lagi



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

anda semua mesti suka sangat beli barang secara online,betul tak?
banyak laman website seperti lazada,lelong,ali baba,corousell dan lain-lain lagi,nak sebut memang tak habis satu hari...

ok!!!
kali ini saya nak bercerita pasal http://www.lazada.com.my/ ,bulan lepas saya order barang ini :






itulah barang yang saya order,tak sampai seminggu barang sampai,tak silap saya dalam masa 3 hari,harga yang di tawarkan pun sangat berpuas hati dan jimat,berbanding beli di farmasi dan lain-lain tempat...

kali ini saya repeat order lagi dengan LAZADA barang yang sama,kali ini harga pulak berlainan kerana murah sedikit dari harga yang bulan lepas...

anda mesti nak tahu bagaimana saya buat order?
jom lihat...

STEP 1

saya order pakai APP LAZADA dalam phone,dah ada APP LAZADA?kalau belum ada boleh download kat PLAY STORE ...

STEP 2

buka app LAZADA dan cari barang apa yang anda mahukan pada ruangan search...



 STEP 3

pilih barang tersbut dan tekan ikon ADD TO CART...

akan jadi seperti ini

STEP 4

bila tekan add to cart

akan jadi seperti ini 

STEP 5

tekan button PROCEED TO PAY


bila tekan akan jadi seperti ini
anda boleh pilih mana-mana bank yang di senaraikan dan tekan button REVIEW ORDER.

STEP 6
 selepas tekan button REVIEW ORDER akan jadi seperti di bawah, kemudian tekan button PLACE ORDER. 


STEP 7

bila tekan PLACE ORDER akan keluar senarai harga dan bank yang telah anda pilih tadi di STEP 5,selepas itu tekan PROCEED...


STEP 8

bila tekan PROCEED akan pergi ke laman CIMB CLICK,masukkan username dan password CIMB CLICK anda...


STEP 9

bila dah log in CIMB CLICK isikan maklumat yang di perlukan dan tekan button SUBMIT.


STEP 10

bila dah tekan button SUBMIT akan keluar seperti contoh di bawah :


STEP 11

pilih button REQUEST VIA dan tunggu kod pengesahannya.


STEP 12

bila dah dapat kod,masukkan kod pengesahannya dan tekan button SUBMIT.anda akan dapat seperti di bawah ;


STEP 13

ok!!! terpulang pada anda sama ada nak PRINT atau pun tidak,jika mahu PRINT jangan lupa sambungkan dahulu pada printer,jika anda ada printer yang boleh connecting wifi terus/jika anda buat order dengan komputer saya rasa tiada masalah.

jika tidak mahu tekan sahaja button OK..



STEP 14

akhirnya selesai jugak,bila dah selesai anda semua boleh lihat seperti contoh di atas,pilih saja mana yang anda nak,CONTINUE SHOPPIN atau ORDER STORY?

jika mahu SHOPPING lagi tekan saja button CONTINUE SHOPPING,kalau tak mahu anda tekan ORDER STORY dan boleh lihat barang apa yang anda dah order.

ok!!
kena tunggu barang sampai dalam masa 7 hari bekerja,jika barang tersebut di dalam malaysia tak sampai 7 hari,dalam 3,4 hari akan sampai,lainlah jika anda order barang-barang dari negara lain,ambil masa lama juga,dalam masa sebulan , dua bulan dan ada yang mengambil masa bertahun..

itu sahaja yang dapa saya kongsikan pada kali ini,terima kasih..
kekurangan dari saya kelebihan dari anda semua,anda yang akan membantu saya untuk menaik taraf lagi kualiti blog saya ini..

sila tinggalkan komen di bawah...

Comments
2 Comments

2 comments

Aznan Sd said...

Tq for the info.. Sy mmg pelanggan tetap lazada...heheheheh

Www.alampauh.blogspot.my

Rabiahtul Adawiyah said...

saya makan vitamin flavettes ni..

Powered by Blogger.